Huwelijksplechtigheden in de kerk vinden steeds minder plaats.  Maar wie er toch voor kiest, doet dat met meer overtuiging. De sfeer in de kerk met al zijn rituelen voelt ook plechtiger aan dan wat paparassen tekenen op het gemeentehuis. Het is dan ook een goed idee om dit mooie moment met hart en ziel te koesteren.

Covid-19 beperkt nu niet alleen de toegang tot kerkgebouwen, voor de oudste leden van de familie betekent het ook een gezondheidsrisico. Het verrast dan ook niemand dat er steeds meer beroep wordt gedaan op live stream diensten. Jawel, ook vanuit de kerk.

Het voordeel van live stream is dat de uitzending op het zelfde ogenblik kant en klaar de ether wordt ingestuurd. Ik bedoel daarmee, gemonteerd met intro en eindgeneriek. Toch, wanneer er gekozen wordt voor professionele live stream.

Een live stream uitzending kan tijdens de uitzending heel eenvoudig opgenomen worden. Dat wil zeggen dat 2 minuten na de uitzending de film al te bekijken is. Het kersverse echtpaar slaat zo twee vliegen in één klap, een live stream en een trouwfilm.

Het nadeel aan live stream is dat er gewerkt wordt met vaste studio camera’s. Daarmee ga je niet op wandel. Live stream is gebonden aan een locatie of zeg maar een vaste plaats. Mag tussen gemeentehuis en kerk wat tijd zitten, dan zijn er oplossingen mogelijk.

Wie enkel kiest voor een burgerlijk huwelijk heeft dit probleem niet. Ook vanuit het gemeentehuis kunnen live stream opnamen met meerdere camera’s de wereld worden ingestuurd.