Online concert organiseren

Bij de amateurkunsten is het traditie. Elk jaar is goed voor een aantal concerten. Elke vereniging organiseert er wel een, twee of meer. Waarom, voor de leden vormt een concert een hoogtepunt waar gestaag naartoe wordt geleefd.

Een concert organiseren is geen eenvoudige opdracht. Twee doelen staat altijd voorop. De activiteit vormt het visitekaartje van de vereniging, maar daartegenover mogen de kosten niet hoger oplopen dan de inkomsten op basis van het verwachte toeschouwersaantal.

CLN Producties tast al een tijdje het segment van de amateurkunsten af. Op basis van de ingewonnen informatie is er nu een aanbod gecreëerd.  De eerste oefensessies zijn afgerond en de resultaten zijn ronduit schitterend.

Het nieuwe aanbod noemt ‘online-concert’. In de praktijk is het weinig meer dan een optreden voor een aantal camera’s. Het doel is om online een aanbod te creëren of ten minste om online extra aanwezigheid te creëren. Een online-concert kan een traditioneel concert makkelijk vervangen, maar hoeft niet. Elk opgenomen muzieknummer is goed voor een volwaardige Facebook of YouTube video.

Een video laten maken is ook niet gratis en daar staan geen inkomsten tegenover. Dat is waar, maar een online-concert kan men wel laten financieren door derden. Dat kan een of meerdere sponsor(s) zijn, maar net zo goed gefinancierd worden door meerdere bedrijven of een groot aantal personen. Is er alsnog een restkost, dan is deze op voorhand gekend en is het financiële plaatje beheersbaar. Reclame maken kost ook geld. Bovendien is iedere vereniging vrij om te experimenteren met dit nieuwe medium. Waarom niet de nieuwste video’s exclusief maken of reserveren voor personen die de vereniging financieel willen steunen.

Wat een vereniging nodig heeft is een mooie locatie. CLN Producties zorgt voor de rest en dat allemaal voor een heel schappelijke prijs. Heel goed is nagedacht om de productiekosten te beperken tot een minimum. Zo wordt er opgenomen (recording) alsof het een live uitzending is. Een dure montage is dan niet nodig. Dat gebeurt tijdens het opnemen.

In alle opzichten is gestreefd om de beste kwaliteit te bieden tegen een betaalbare vaste kostprijs (uitstekende prijs/kwaliteit verhouding).

Vraag vrijblijvend naar informatie: info@clnproducties.be

Zie hierna een voorbeeld concert uit ons testproject