Zakelijke livestreams

Concept op basis van interactieve presentaties en audiovisuele demonstraties .

Concept online interactieve presentaties

Communiceren kost veel geld en energie. Nochtans is elke ondernemer erg terughoudend om het mes te zetten in deze uitgavenpost. Maar wat moet je? Wie streeft nu geen goede relatie na tussen bedrijf en klant of personeel?  Omzetverlies is niet iets waar je als ondernemer op zit te wachten.

Binnen de jaarbegrotingen vormen de promotiecampagnes de grootste slokops. Meestal zijn dat activiteiten die jaarlijks in dezelfde vorm terug op de agenda staan. Hierin durven vernieuwen kan kostenbesparend zijn, zonder de goede band met klant en personeel te verliezen.

Het meest ideaal zou zijn om een fysieke presentatie online interactief te maken. Dat kan eenvoudig door de fysieke presentatie live uit te zenden en de stream interactief te maken. Deze manier van werken is kostenbesparend en zeer effectief. Deze stream kan met audiovisuele producties beter ingekleed worden en is dus veel aantrekkelijker om naar te kijken.

CLN Producties is uitgerust om presentaties met livestream interactief te maken.

Meer informatie over dit aanbod: info@clnproducties.be

Afspraak maken: clement@clnproducties.be of telefonisch: 0032476245510

Probeer eens een testuitzending!

Maak samen met uw medewerkers een live-uitzending!

De doorsnee burger heeft livestream leren kennen tijdens de hoogdagen van de coronacrisis. Inmiddels is dit medium helemaal ingeburgerd. In de zakenwereld staan streams bekend als een van de beste communicatiemiddelen. Ideaal dus om boeiende presentaties online te verspreiden.

Interactieve presentaties online is een perfecte vervanger van het grootschalig klassiek (fysiek) bedrijfsevenement. Mooi en gezellig, maar niet altijd even effectief. Ook zijn er nadelen. Zoals geweten worden dergelijke acties altijd ingericht op een specifieke dag en uur.  De locatie en het tijdstip passen niet altijd in de drukke agenda van de potentiële klant. Dit verlies kan door livestream gecompenseerd worden. Het evenement is te volgen vanuit eender welke locatie en kan zelfs terug herbekeken worden in de dagen of weken na de uitzending. Bovendien biedt deze formule ook nog eens de mogelijkheid om twijfelaars over de streep te trekken.

Opendeurdagen is zo een bekend klassieke concept: je nodigt je klanten uit in de winkel of het bedrijf als locatie. Er valt wat te zien: nieuwigheden, innovaties, modeshows of demonstraties. Klanten kunnen advies inwinnen: specialisten en ervaringsdeskundigen staan de bezoekers te woord. Er zijn primeurs: nieuwigheden of een geheel nieuw aanbod.  Al deze middelen om de potentiële klant te overtuigen kunnen evengoed en zelfs nog beter gecommuniceerd worden via een boeiende interactieve livestream actie.

Ons concept kan ook ingezet worden bij een enkelvoudige actie (één presentatie) om het aanwezige publiek en de kijkers thuis gelijktijdig te informeren.

De activiteit volgens ons concept is een fysieke activiteit die ook nog eens live wordt uitgezonden. De stream is te zien op uw website of een platform naar keuze (afhankelijk van doelgroep) en/of op ons kijkplatform (livekijken.be). De uitzending wordt opgenomen en kan dagen, weken of zelfs maanden na de uitzending, op elk ogenblik van de dag, herbekeken worden (on demand of terugkijken).

Dit event is realiseerbaar samen met je eigen medewerkers in samenwerking met CLN Producties. Zo bespaart u veel kosten, leren je klanten uw personeel beter kennen en waarderen. Eveneens heb je hiermee een instrument in handen dat voor iedereen een nieuwe uitdaging vormt. Samen een uitzending verzorgen staat gelijk met wat wij kennen onder de  naam teambuilding.

  • Indien daar behoefte aan is beperken wij onze taak niet alleen tot het opnemen en uitzenden van de interactieve presentaties, maar dragen wij ons steentje bij in het organiseren en samenstellen van de inhoud. Bijvoorbeeld om een marketingkundige chronologie na te streven (inhoud content).  Indien nodig helpen wij mee met het casten van de juiste medewerkers of het verdelen van de taken. 

De uitzending kan inhoudelijk worden samengesteld met toevoeging van eerder opgenomen  interviews, reportages en/of demonstraties of andere vormen van audiovisueel materiaal. 

  • Het is telkens onze betrachting dat onze livestream eruitziet als een boeiende live tv-uitzending. De stream wordt ingeleid met een passende intro en eindigt met een verzorgde aftiteling. De getoonde foto’s en video’s worden vanaf onze apparatuur uitgezonden zodat ze bij de kijker duidelijk en mooi verzorgd overkomen. Tijdens de uitzending brengen 7 camera’s het hele gebeuren afwisselend in het beeld. Een aantal daarvan zijn niet groter dan een vuist zodat ze het aanwezige publiek niet storen.

De activiteit kan georganiseerd worden met een fysiek aanwezig publiek, maar zonder kan ook.  Livestream kan een interactief medium zijn, maar hoeft niet. Wij adviseren wel om dit voordeel te benutten. Zeker wanneer een fysiek aanwezige publiek tijdens presentaties vragen mag stellen. 

Alles weten over de mogelijkheden van het concept online interactieve presentaties? Maak een afspraak: clement@clnproducties.be of tel: 0476245510.

Tips

In de volgende video’s vind je interessante tips om overtuigend, vlot en levendig voor een camera te praten.

Tips van Bart Lijdsman

Tips van Eric Bouwman

Leermij.com

Favicon

Verantwoordelijk uitgever:

Nassen Clement

CLN Producties

Contact