Concept open-deur-online

Doelgroep: organisatoren van presentaties en demonstraties .

Ons concept is inzetbaar als extra, als een tussendoortje of als hoofdactiviteit.

Voorbeeld:

Dit voorbeeld laat een eenvoudige presentatie zien van een vakantievoorstel. Er zijn geen praktische voorbereidingen aan voorafgegaan. Opstelling met 4 camera’s.

Livestream heeft bekendheid verworven tijdens de hoogdagen van de coronacrisis. De doorsnee burger is er inmiddels helemaal mee vertrouwd.

Fysieke bedrijfsevenementen worden ingericht op een specifieke dag en uur.  De locatie en het tijdsstip passen niet altijd in de drukke agenda van de potentiële klant. Dit verlies kan door livestream gecompenseerd worden. Het evenement is te volgen vanuit eender welke locatie en kan zelfs terug herbekeken worden in de dagen of weken na de uitzending. Bovendien biedt u ook nog eens de mogelijkheid om twijfelaars over de streep te trekken.

Opendeur online verwijst naar het klassieke concept opendeurdagen: u nodigt uw klanten uit bij u in de winkel of bij u op het bedrijf. Er valt wat te zien: nieuwigheden, innovaties, modeshows of demonstraties. Klanten kunnen advies inwinnen: specialisten en ervaringsdeskundigen staan de bezoekers te woord. Er zijn primeurs: nieuwigheden of een geheel nieuw aanbod.  Al deze onderdelen kunnen gecommuniceerd worden in de livestream.

Het concept kan ook ingezet worden bij een eenvoudige presentatie om het aanwezige publiek en de kijkers thuis gelijktijdig te informeren.

Opendeur online bestaat uit een live uitgezonden of gestreamde uitzending. De stream is te zien op een platform naar keuze (afhankelijk van doelgroep). De uitzending wordt opgenomen en kan dagen, weken of zelfs maanden na de uitzending, op elk ogenblik van de dag, herbekeken worden (terugkijken).

Opendeur online is van A tot Z realiseerbaar met uw eigen medewerkers + CLN Producties. Zo bespaart u kosten, leren uw klanten uw personeel waarderen en hebt u een instrument in handen dat voor iedereen een nieuwe uitdaging vormt. Samen een uitzending verzorgen staat op gelijke voet met teambuilding.

  • Indien daar behoefte aan is beperken wij onze taak niet alleen in het opnemen en uitzenden van de stream, maar dragen wij ons steentje bij in het organiseren of samenstellen van de inhoud (complexe uitzendingen). Bijvoorbeeld om een marketingkundige chronologie na te streven (inhoud of content).  Eveneens helpen wij mee met het casten van de medewerkers. 

Opendeur online kan inhoudelijk samengesteld worden uit interviews, reportages en uit vooraf opgenomen demonstraties of andere vormen van audiovisueel materiaal. 

  • Het is telkens onze betrachting dat onze livestreams eruitzien als een boeiende live tv-uitzending. De stream wordt ingeleid met een passende intro en eindigt met een verzorgde aftiteling. De getoonde foto’s en video’s worden vanaf onze apparatuur uitgezonden zodat ze bij de kijker duidelijk en mooi verzorgd overkomen. Tijdens de uitzending brengen 7 camera’s het hele gebeuren afwisselend in het beeld. Een aantal daarvan zijn niet groter dan een vuist zodat ze het aanwezige publiek niet storen.

Opendeur online is maatwerk. De uitzending wordt samengesteld op maat van uw wensen, doelstellingen, aanbod en doelgroep. 

  • De livestream is te zien op ons platform www.livekijken.be. Dit platform is eenvoudig en makkelijk te vinden voor niet ingewijden. Met een sharecode kan de stream ook perfect getoond worden op uw website. Facebook, YouTube of een ander sociaal platform behoort eveneens tot de mogelijkheden. 

Opendeur online kan georganiseerd worden met fysiek aanwezig publiek, maar zonder kan ook.  Livestream is een interactief medium. Wij adviseren om dit voordeel te benutten. Zeker wanneer het fysiek aanwezige publiek tijdens presentaties vragen mag stellen. 

  • Om kwalitatieve redenen wordt geluid altijd gescheiden opgenomen van de beelden. Na de opbouw, het afstellen van de camera’s is er ook aandacht nodig voor het geluid. Deze taken nemen wel wat tijd in beslag.

Online opendeur is een flexibel concept dat relatief snel en eenvoudig inzetbaar is. Bovendien is het super goedkoop. Het hele project kan gerealiseerd worden in samenwerking met uw bedrijfsmedewerkers of andere vrijwilligers. Zij mogen rekenen op onze steun om hun taak/opdracht voor te bereiden, uit te werken en voor de camera te oefenen.

  • Indien de locatie het toelaat bieden wij de mogelijkheid aan om nog een generale repetitie te organiseren. Een vlot verloop biedt meer garantie op een professionele uitstraling. Voor meer ingewikkelde uitvoeringen (scenario of programma) zijn meerdere briefings en een aantal trainingen geen overbodige luxe. Het is belangrijk dat alle medewerkers en dus ook wij precies weten wat er gebeurd op eender welk moment. Een slordig verloop wekt vlug irritatie op en geeft een negatieve indruk na.
  • Het oog wil ook wat. Een duur professioneel decor is geen vereiste, een met zorg ingeklede achtergrond voegt altijd iets toe aan het beeld. Inrichters mogen altijd rekenen op eerlijk advies en wij verlenen graag onze volledige medewerking bij het inkleden van de ruimten.
  • In een uitgebreide opstelling is  een moderator onmisbaar. Deze persoon heet de kijkers thuis welkom, plaatst op het einde een dankwoord en praat de diverse onderdelen aan elkaar. Hij of zij neemt interviews af en voert aanvullende gesprekken. Voor dit doel richten wij graag een afzonderlijk hoekje in.
  • Niet alle locaties bieden voldoende licht of de juiste lichtinval. De aanwezige (led) verlichting kan een lage frequentie bezitten waardoor de camera’s een flikkerend beeld waarnemen (zoals ook TL- verlichting dat doet). Indien het nodig blijkt kan het uitlichten best de dag voor de uitzending plaatsvinden, samen met de opbouw van de mobiele studio en de camera’. Op voorhand de locatie verkennen is dan ook een aanrader.
  • Wij streamen rechtstreeks naar de dichtstbijzijnde antennemast. Een bekabelde internetaansluiting toevoegen biedt meer zekerheid. De stream wordt altijd door ons opgenomen. Exclusief recording is ook mogelijk. Dat gebeurd dan met dezelfde apparatuur (alsof er rechtstreeks wordt uitgezonden). Met andere woorden, er komt geen montage bij zien.

Alles weten over de mogelijkheden van het concept opendeur online? Maak een afspraak: clement@clnproducties.be of tel: 0476245510.

Professionele livestreams vragen doorgaans meer voorbereiding en voorbereidingstijd dan wordt verondersteld: klik hier voor meer informatie.

Presentatie van een sportieve vakantie in Zuid Afrika

MTB Safaris presenteert in dit voorbeeld een vakantie met behulp van PowerPoint (klassiek voorbeeld). Er is geen voorbereiding aan deze uitzending voorafgegaan. De PowerPoint voorstelling, geprojecteerd op het scherm, is gefilmd door camera 2. Dit was een noodoplossing omdat de PowerPoint slechts enkele minuten voor uitzending in ons bezit was. Ideaal zou zijn als de PowerPoint rechtstreeks via onze mobiele studio op antenne zou gaan (uitgezonderd de bediening). Dat levert natuurlijk een veel beter beeld en geluid op voor de kijkers thuis.

Voor een goed begrip.  Ons concept voorziet een kleine tweede locatie (uitgeruste opname locatie 2) die hier niet is voorzien. Waarom dat nuttig kan zijn? Kijk maar bij de getuigenverklaring, het geluid valt dan zo goed als weg. Dit is makkelijk te voorkomen met een 2 de opnamelocatie. In een opstelling met meer dan één presentatie is een kleine tweede opnamelocatie, los van de eerste, zeker nodig.

Bij een uitgebreide programmatie / voorstelling zijn meerdere briefings/oefensessies aan te bevelen om (kleine)foutjes te voorkomen. Wij vragen ook altijd om onze aanbevelingen  goed op te volgen en wijzigingen in het programma ons tijdig over te maken. 

Favicon

Verantwoordelijk uitgever:

Nassen Clement

CLN Producties

Contact