CLN livestream producties bezitten de look van een tv-uitzending in het klein. Elke uitvaartplechtigheid wordt met meerdere camera’s in beeld gebracht (multicam). Fotopresentaties worden verwerkt in HD-video’s en rechtstreeks uitgezonden. Het kwaliteitsverschil is enorm.   

Het takenpakket van de uitvaartverzorgers is sinds de covid-19 pandemie uitgebreid met live stream. De reden daarvoor is welbekend. Alle ruimten waar mensen samenkomen zijn minder toegankelijker geworden wegens de strenge overheidsmaatregelingen, maar live stream biedt nog andere voordelen. Familieleden, vrienden en kennissen die in het buitenland verblijven kunnen alsnog de plechtigheid meebeleven. Het zelfde voordeel genieten de mensen die minder mobiel zijn of die wegens ziekte het bed niet mogen verlaten. Live stream is de oplossing voor iedereen die erbij wil zijn zonder fysiek aanwezig te zijn.

Inmiddels zijn een groot aantal locaties voor uitvaarten uitgerust met camera’s en is live stream op vraag van de familie mogelijk, maar niet overal en zeker niet in kerken. De meeste begrafenisondernemers hebben wel geïnvesteerd in mobiele live stream apparatuur, al wordt live stream binnen de uitvaartverzorging gezien als een noodzakelijke bijzaak.

Kerken zijn grote ruimten die filmisch moeilijk te vatten zijn met één of twee camera’s. Grote ruimten vervormen het geluid zodanig dat het de verstaanbaarheid belemmert. Goed geluid is een must, zonder afbreuk te doen aan het typisch geluid dat zo eigen en kenmerkend is aan kerkgebouwen.

In deze uitzonderlijke tijden biedt CLN Producties nu ook live stream diensten aan, dan wel als gespecialiseerd bedrijf. Het verschil in stijl en vorm is onvergelijkbaar met wat doorgaans begrepen wordt onder live stream.

Live streams worden veel meer bekeken on demand (uitgesteld of op aanvraag) dan live. Dat weten wij van YouTube en Facebook. Zij verstrekken van elke live stream cijfermateriaal en verwerken dit cijfermateriaal tot analytische tabellen. Zo weet CLN precies hoeveel mensen naar elke live uitzending hebben gekeken en hoeveel mensen in de dagen en weken die daarop volgen nog naar de uitzending kijken. Veel uitvaartplechtigheden vinden plaats op tijdstippen dat vrienden en kennissen belemmerd zijn omwille van beroepsactiviteiten. De openbare live streams van CLN Producties blijven tot 90 dagen na uitzending beschikbaar. De meeste live streams worden op een later tijdstip bekeken. Meestal meer dan het drievoud van de live uitzending in de eerste drie dagen. Geen enkel gebouw kan zoveel belangstelling aan.

U kunt als particulier of als familie beroep doen op de live stream service van CLN Producties.

Wij horen graag welke uw wensen zijn.

De live stream uitzending kan openbaar, beperkt of op uitdrukkelijk verzoek gereserveerd worden voor een beperkte kijkersgroep. Het is ook mogelijk om de dienst ( live stream) enkel op te nemen (recording).

Terugkijken is mogelijk via het mediaplatform (beperkt in tijd). Op vraag van de familie wordt de uitvaart ook door CLN Producties opgenomen (recording).

Foto’s worden netjes in HD op de gekozen muziek gemonteerd en tijdens de uitzending vanaf de live stream apparatuur uitgezonden. Zo ziet de kijker thuis de foto’s in de hoogst mogelijke kwaliteit. Dit kan ook bij kerkdiensten.

Het bid- of gedachtenprentje worden filmisch in beeld gebracht tijdens de offergang (einde van de dienst) of wordt inhoudelijk getoond om de plechtigheid af te sluiten ( verwerkt in de eindgeneriek).  Zo kan de kijker thuis de inhoud van het gedachtenprentje lezen.

Onze aanpak is heel eenvoudig.

CLN Producties werkt met een mobiel live stream set, enkel geschikt voor indoor uitzendingen. Het hele pakket wordt bij elke ceremonie uitgerold. Er zijn geen kleinere of grotere pakketten waaruit een keuze kan worden gemaakt.. Elke live stream wordt opgenomen met minstens vier camera’s.

De kostprijs van een standaard live stream (uitvaartceremonie) bij CLN Producties bedraagt 375 € . In de prijs is het plaatsen van extra verlichting of extra geluidsapparatuur niet inbegrepen, mocht dat alsnog nodig zijn. Tot 35 km van Diepenbeek worden geen verplaatsingskosten aangerekend.

Meer informatie wordt graag verstrekt zonder enige aankoopverplichting.

Goed om te weten!

CLN Producties heeft gekozen voor de look van een kleine tv-uitzending met meerdere camera’s. Daarbij wordt elke uitzending afgewerkt met een passende intro en een eindgeneriek. De fotopresentaties worden verwerkt tot HD video’s zodat ze op onze apparatuur kunnen afgespeeld worden. Dat vraagt aardig wat voorbereiding. Graag willen wij dan ook daar de tijd voor nemen.

Om van elke live stream een succes te maken wordt beroep gedaan op de medewerking van iedereen die met de organisatie betrokken is. Op aanvraag verstrekt CLN Producties graag welke punten bijzondere aandacht verdienen.

Laat vooral geen tijd verloren gaan wanneer u een beroep wilt doen op de livestream service van CLN Producties:

gsm 0476 245510 (ook op zon- en feestdagen bereikbaar).

Telefoon montagestudio: 011/ 758 397 ( bericht inspreken bij afwezigheid).

In deze eenvoudige videoreportage ziet u hoe CLN Producties live stream maakt.