Zelfs een wandeling laat zich beter promoten met een verhaal.

Wandelen in de vrije natuur is op een mooie zonnige dag best aangenaam. Zeker in coronatijden. Iedereen is gedwongen thuis te blijven, maar wandelen in eigen buurt mag. Dus ging ik op pad. De benen even strekken, begrijpt u? Tot mijn verrassing ontdek ik op de wandeltocht een bijzonder mooi plekje, helemaal bij mij in de buurt. Genoeg elementen om er een kort verhaal over te schrijven.

Ik kon het niet laten om de dag erna de videocamera te nemen en mijn ontdekking met een aantal shots vast te leggen. In nog geen uur stond het hele scenario digitaal op Usb-stick.

Met weinig woorden en een aantal voor zich sprekende beelden wil ik met dit voorbeeld aantonen dat zelfs een wandelweg relatief makkelijk te promoten valt in een kort verhaal. De coronacrisis leek mij daarvoor een uitstekend instrument.

Een foto met tekst is zo weer vergeten. Het is als een mooie vlinder die voorbij vliegt. Video zegt veel meer. Biedt ook veel meer informatie. Een boodschap verstopt in een verhaallijn blijft ook beter hangen. In vakjargon wordt deze manier van werken narratieve video marketing genoemd.