Elke live stream mag u interpreteren als een live tv-uitzending in het klein. De vraag is hoe klein een live stream mag worden voordat de kijker zijn interesse verliest tijdens de uitzending? Er is een verschil tussen een live stream met één cameraatje dat een uur lang eenzelfde beeld opneemt en een mini tv-uitzending met beelden die voortdurend wisselen. CLN live stream producties bezitten allemaal, zonder uitzondering, verzorgd geluid en de look van een kleine tv-uitzending met minstens 6 camera’s.    

Om de filosofie van een mini tv-uitzending te versterken wordt elke uitzending ingekleed met een intro en afgesloten met een eindgeneriek. Er is enige medewerking vereist van de organisatoren om tijdig de juiste informatie aan te leveren, maar het eindresultaat loont zeker de moeite.

Het nadeel van deze opzet is dat er meer tijd nodig is voor de opbouw van de apparatuur en het afstellen van de camera’s. Ook gaat er meer voorbereiding aan vooraf. Intro’s en eindgenerieken worden op voorhand gemonteerd, maar dit mag geen punt zijn voor wie kwaliteit nastreeft.

De vraag die zich nu aandient is of al die extra’s bij een live stream nodig zijn? CLN Producties vindt van wel. Uit respect voor de overledene en voor de familie doet iedereen zijn uiterste best om de uitvaart tot in de puntjes te verzorgen. Live stream mag daar geen uitzondering op zijn.