Zekerheid speelt een belangrijke rol. Met live stream belooft u mensen dat ze online kunnen meekijken naar een bijzonder gebeuren. Dan wilt u natuurlijk niet dat storingen de pret bederven.

Streamen via een netwerk met een laag bereik houdt risico’s in. Op plaatsen waar veel mensen samenkomen wil iedereen op hetzelfde moment een fotootje of filmpje naar familie of vrienden sturen. Zo is dat eenmaal. Dat gebeurd technisch via het netwerk dat u voor live stream zo hard nodig hebt. Het netwerk kan daardoor overbelast worden en dan wilt u niet dat de live verbinding uitvalt.

In zekere zin streamt u niet zomaar iets, maar iets dat mag gezien worden door mensen die daar belang in stellen. Dan wilt u toch dat alles mooi in beeld wordt gebracht. Dat kan niet met één camera. Minstens drie tot vier camera’s zijn daarvoor nodig. Dat kan alleen met professionele live stream apparatuur.

Video is een close-up medium en komt pas tot zijn recht wanneer de kijker alles tot in het kleinste detail kan waarnemen. Dat lukt niet met één camera met een breedbeeld lens. Trouwens, zonder een hele reeks beeldwisselingen slaat de verveling vlug toe en stopt de belangstelling en het kijken.  

Met live stream promoot u niet alleen iets wat op een bepaald moment plaatsvindt. Neen, u promoot ook uw organisatie, uw gemeente of gemeenschap, de locatie en natuurlijk ook de mensen die zich daarbinnen bewegen.