Het CLN-concept (format) is speciaal ontwikkeld om professionele video toegankelijker te maken voor iedereen die online representatief met video wil communiceren.

Het CLN- concept is gebouwd op het professionele format van journalistieke videoreportages. Elke televisiezender gebruikt deze productiemethode om betrouwbaar nieuws te brengen. Er is echter één fundamenteel verschil. CLN Producties verwerkt elk nieuwsfeit tot één kwalitatief internetfilmpje. 

Hoe ziet het CLN-concept er in de praktijk uit? In overleg wordt altijd eerst een scenario uitgewerkt. Daarna neemt CLN Producties de beelden op en verwerkt ze vervolgens tot een volwaardig beeldverhaal, kant en klaar om op een digitaal platform te posten.

Voor een journalistieke videoreportage heb je ook een journalist of journaliste nodig. Deze functie wordt vertolkt door een medewerker of medewerkster van het bedrijf. Dat levert met de nodige ondersteuning altijd schitterende resultaten op waar aardig wat voordelen aan kleven. Het eindresultaat is een gemoedelijk filmpje met een glasheldere boodschap.