Videocontent voor beeldschermen (etalage).

Ooit is een slimme commerçant op het idee gekomen om een videoscherm in zijn etalage te plaatsen. Nu is er geen winkelstraat meer te vinden zonder. Maar als je goed oplet zie je dat vooral grote merken zich ermee bedienen. Wat houdt al die andere zaken tegen om niet hetzelfde te doen? Dit is toch een ideaal middel om een topproduct, een prijsstunt of een aankomende actie in de kijker te zetten.

Een videoscherm is zo geplaatst, maar dan komt het. Wat laat je zien? Zonder goede videocontent (etalage videoloop) heb je er natuurlijk niets aan. CLN Producties maakt zulke videoloops voor etalagedoeleinden (of beursstand). Bovendien kun je een aangepaste versie ervan posten op al je sociale mediakanalen. Vergeet ook geen plekje te reserveren op je website!

Een etalageloop is geen typisch internetfilmpje of bedrijfsfilm. Als uitzondering hebben wij de etalage video loop onder de categorie bedrijfsfilms geplaatst.

Welke bedrijfsfilm heeft je bedrijf nodig?
De belangrijkste factoren zijn: het medium waarop de film wordt aangeboden en welk doel of doelgroep bereikt moet worden. Een kennismakingsgesprek zal vlug de richting aangeven welke bedrijfsfilm je bedrijf nodig heeft.


Je vindt hieronder een bondig overzicht van bedrijfsfilms met specifieke kerndoelen:

De imagofilm.
Een bedrijfsfilm is een imagofilms wanneer de filminhoud een weergave schetst van hoe de onderneming zichzelf ziet. Naar de consument toe is dit type geen aanrader.

De audiovisuele gids.
De audiovisuele gids vervult zijn rol perfect om een virtueel bedrijfsbezoek te construeren of bezoekende gasten van een inleiding te voorzien. De audiovisuele gids is erg handig om weinig samenhangende productieprocessen overzichtelijk voor te stellen.

Het zoekertje.
Elk bedrijf is wel eens op zoek naar nieuw talent. Ook dit soort opdrachten kun je met een bedrijfsfilm invullen. Publiceer dergelijke boodschappen op je Facebookpagina of een ander populair sociaal mediumplatform. Zo plaats je een duidelijk signaal dat het goed gaat met je bedrijf en rekruteer je uit een populatie die al een boontje heeft voor je onderneming.

De promotionele product film.
De naam zegt het al. Met een promotionele product film promoot je een bepaald product uit je assortiment of een specifieke dienst die je aanbiedt. Zo een filmpje is ook inzetbaar tijdens een verkoopgesprek of vervult een ondersteunende functie op je bedrijfswebsite.

De instructiefilm.
Verwar een instructiefilm niet met een promotionele product film. In de praktijk is een instructiefilm een handleiding om bijvoorbeeld iets in elkaar te zetten, hoe een apparaat moet bediend worden of hoe een onderhoudsbeurt dient te gebeuren. In simpele bewoordingen is dit type film bedoeld om iets te leren. Op het internet worden dergelijke filmpjes een tutorial genoemd.

De gedragsbeïnvloedingsfilm.
De mens is vooral visueel ingesteld. Wat wij zien met onze ogen beïnvloedt ons gedrag sterker dan duizend woorden. De gedragsbeïnvloedingsfilm beslaat veel toepassingsgebieden.

De veiligheidsfilm.
De veiligheidsfilm is in feite een instructiefilm. Voor het welzijn van de mens worden er altijd uitzonderingen gemaakt en alles wat met veiligheid van doen heeft hoort daar zeker bij.

De onderwijsfilm.
Het krijgen van les is voor een kind dagelijkse kost. Voor een volwassene kan het een gevoel aan statusverlies veroorzaken. In de huidige tijd dat de mens levenslang moet leren is het krijgen van onderricht een geregeld terugkerend fenomeen. Onderwijsfilms moeten in staat zijn rekenschap af te leggen tegenover alle aspecten waaraan een goede onderwijsfilm moet voldoen.

Reclamefilmpjes.
Reclamefilmpjes vormen een buitenbeentje binnen de sector bedrijfsfilms. In de praktijk kan een reclamefilm evengoed een imagofilm of een promotionele product film zijn. Door zijn uitzonderlijke korte speelduur is de tijd beperkt om er veel informatie in te stoppen. De nadruk ligt dan ook op het bedrijf, het merk, het product of de dienst waaraan een flinke portie genot wordt toegekend. Om deze reden is het maken reclamefilmpjes een vak apart.