Testproject 2023 voor zangkoren

Drie goede redenen om een concert audiovisueel op te nemen.

Beschikken over audiovisueel materiaal is het beste wat u kunt hebben om de actualiteit op te zoeken. Video is gewoon de top om regionaal naambekendheid te verwerven. Een brede bekendheid levert doorgaans meer belangstelling op en een betere kaartverkoop. De meest voor de hand liggende weg om een video te tonen is nog steeds de sociale media.

Een concert geven is voor elk zangkoor een hoogtepunt, maar optreden in een professionele setting is een beleving met een hoog spektakelgehalte. Niet minder belangrijk is de mogelijkheid om een concertuitvoering, als lid van het zangkoor, zelf ook eens te zien. 

Het tonen van een concertvideo levert ongetwijfeld gespreksstof op voor dagen, weken of zelfs maanden. Dergelijke gesprekken leiden tot de beste mond-tot-mondreclame die er is en verhoogt de interesse bij elke gesprekspartner, als mogelijk nieuw lid van het zangkoor of als potentieel toeschouwer bij een volgend concert.

Unieke kans voor formaties tot 25 zangers.

Nu is het onze ervaring dat de meeste zangkoren beschikken over een beperkte concertagenda. Eveneens is het niet evident om een concert te benutten om gelijk voor een aantal camera’s op te treden. Daarom lanceren wij het volgende voorstel.

Wij polsen bij deze of er interesse is om één muziekstuk (maximum twee) op te nemen voor online doeleinden. Het idee is het volgende:

  • Wij hebben een optie op een locatie waar de uitvoering kan plaatsvinden (kerkgebouw dat nu ingericht is als dorpszaal). Ideaal voor formaties tot 25 zangers.
  • Op deze locatie stellen wij onze apparatuur op, opnemen klaar.
  • Elk deelnemend koor is vrij om een werk uit te voeren naar eigen keuze.
  • Het doel is om op één locatie en in één draaidag 5 koren een optreden aan te bieden.
  • De uitvoering wordt niet live uitgezonden maar wel opgenomen alsof het een live uitzending is. Wij interpreteren deze activiteit als een kennismakingsproject met online concerten.
  • Publiek mag of kan aanwezig zijn, maar er wordt geen publiciteit voor gemaakt.
  • Wij voorzien de locatie van een professionele belichting en kleden de ruimte in met statisch sfeerlicht.
  • De volgende datum hebben wij gereserveerd: 11 november 2023.
  • De opnamen zullen aanvang nemen vanaf het moment de avond intreed.
  • Deelnemen aan dit kennismakingsproject is gratis.

Mocht er interesse zijn om aan dit uniek voorstel deel te nemen, dan volstaat een bevestiging op dit mailadres: info@clnproducties.be.

Zijn er nog vragen? Laat het ons gerust weten…

Met vriendelijke groeten,

Nassen Clement

CLN Producties.